A.S.A.I.

Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Asociatia Studentilor Arhitecti Iasi


    Competiţia Holcim Awards

    Admin(klau5_sv)
    Admin(klau5_sv)
    Admin


    Mesaje : 13
    Data de inscriere : 13/03/2009
    Varsta : 38
    Localizare : Suceava

    Competiţia Holcim Awards Empty Competiţia Holcim Awards

    Mesaj  Admin(klau5_sv) Mar Oct 26, 2010 10:17 am

    Înscrie-te în competiţia Holcim Awards pentru Construcţii Durabile până la 23 Martie 2011


    Pentru a sprijini şi pentru a promova iniţiativele de construcţii durabile, Fundaţia Holcim organizează a 3-a ediţie a Holcim Awards for Sustainable Construction (Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile), care oferă premii în valoare totală de 2 milioane de USD.

    Competiţia este deschisă proiectelor de amenajare peisagistică, de dezvoltare urbană şi infrastructură, proiectelor de construire a unor imobile de birouri, a unor clădiri civile şi industriale, dar şi proiectelor ce valorifică – din perspectiva sustenabilităţii – materiale şi tehnologii pentru construcţii.

    Proiectele pot fi înscrise online pe siteul www.holcimawards.org până la data de 23 martie 2011 (numai în limba engleză). Obiectivul principal al competiţiei Holcim Awards este de a stimula dezvoltarea construcţiilor durabile, prin premierea unor proiecte şi viziuni care răspund la cele mai eficiente necesităţi şi provocări ecologice, de mediu şi sociale.

    Având în vedere schimbările continue din sectorul proiectelor de dezvoltare durabilă, specialiştii români din construcţii, arhitecţi, proiectanţi, ingineri, dezvoltatori şi firme de construcţii au acum oportunitatea să obţină recunoaştere internaţională a lucrărilor pe care le vor înscrie în competiţie şi să cunoască cei mai renumiţi arhitecţi din lume.

    În prezent, 40-50% din materiile prime care există pe această Planetă sunt utilizate pentru construcţii. Mai mult, clădirile consumă circa 30-40% din energia totală la nivel mondial şi sunt responsabile pentru 33% din totalul emisiilor CO2. De aceea, orice îmbunăţăţire adusă spaţiului construit – prin proiecte de dezvoltare durabilă – va conduce la transformări importante în viitor, in ceea ce priveşte consumul de energie şi ameliorarea emisiilor de CO2.

    Conceptul de sustenabilitate în construcţii este pe cât de simplu, pe atât de puţin promovat pe piaţa românească. „Este foarte dificil de stabilit o descriere clară şi se poate vedea acest lucru din definiţiile date până acum acestui concept şi în faptul că nu există o viziune clară a ceea ce înseamnă sustenabilitatea în construcţii. Cred că şi în România acest concept din construcţii este tradus prin durabilitate, dar acesta este doar un element al sustenabilităţii, pentru că la fel de importante sunt şi salvarea resurselor, reducerea emisiilor de CO2 şi ajutarea generaţiilor care vor urma să aibă un mediu mai sănătos de viaţă”, a declarat Edward Schwarz, Directorul General al Fundaţiei Holcim pentru Construcţii Durabile.

    Nu există limite în ceea ce priveşte tipul proiectelor care sunt incluse în competitie, fie că este vorba de o amenajare peisagistică, de proiecte de dezvoltare urbană şi infrastructură, imobile de birouri, clădiri civile şi industriale sau materiale şi tehnologii pentru construcţii. „Orice tip de proiect poate fi înscris în această competiţie şi ulterior proiectele vor fi evaluate de juriu potrivit celor cinci criterii de departajare: evoluţie notabilă, performanţă ecologică, eficienţă economică, responsabilitate socială şi calitate arhitecturală. Aceste aspecte cheie ale construcţiilor durabile definesc – din perspectivă holistică – noţiunea de sustenabilitate urmărită şi promovată de Holcim Awards”, a explicat Schwarz.

    Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile caută soluţii interdisciplinare în domeniul construcţiilor sustenabile. Totodată, promovează abordările transnaţionale şi adaptările regionale ale proiectelor de dezvoltare durabilă. Printre proiectele câştigătoare la ediţia trecută a Holcim Awards se numără proiectul de „Dezvoltare contextuală a cartierului guvernamental”, Budapesta, Ungaria (Aur, Europa Holcim Award 2008)- foto 1; proiectul de „Amenajare temporară a unei suburbii”, Maribor, Slovenia (Argint, Europa, 2008) – foto 2 şi „Adăpostul alpin autonom Monte Rosa”, Elveţia (Bronz Europa, 2008) –foto 3.

    Holcim Awards se desfășoară într-o fază regională preliminară, urmată de o etapă globală. În prima fază, primele 3 proiecte clasate la nivel continental se vor decide în 2011 şi vor accede la faza globală a competiţiei, organizată în 2011-2012.

    Concursul are două categorii. Prima categorie, denumită “Main”, e deschisă participanților de orice vârstă pentru proiecte mature la un stadiu avansat de design şi cu o mare probabilitate de execuție. Cea de-a doua categorie, denumită „Next Generation”, e deschisă pentru proiecte şi viziuni conceptuale, în stadii incipiente de design sau cu o mică probabilitate de execuție.

    Informaţii suplimentare se găsesc pe site-ul www.holcimawards.ro
    Competiţia Holcim Awards Budape11
    Competiţia Holcim Awards Maribo10
    Competiţia Holcim Awards Monte_10

      Data/ora curentă este: Dum Mai 19, 2024 11:39 pm